Υλικά
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (52% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 160 γρ. γάλα φρέσκο
- 160 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά (2%)
- 200 γρ. Μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη ή δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή χονδροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρέσκειας μας
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, κομμένη σε κομμάτια.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ακουμπάμε επάνω του το ανοξείδωτο μπολ. Ο πάτος του δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη και μόλις λιώσει καλά, κατεβάζουμε από το Μπεν Μαρί.
- Παράλληλα, βάζουμε το γάλα και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
- Ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να έχουμε ένα ενιαίο χρώμα.
- Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια και βάζουμε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
- Για το σερβίρισμα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να μοιράσουμε και τα υπόλοιπα μπισκότα πάνω από τις μους με ένα κουτάλι!