www.mageireyo.gr

Light Μους με σοκολάτα και γιαούρτι

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
1-2 ώρες
Προετοιμασία: 15' λεπτά | | Μερίδες: 4

Υλικά

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (52% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 160 γρ. γάλα φρέσκο
  • 160 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά (2%)
  • 200 γρ.  Μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη ή δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή χονδροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρέσκειας μας

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, κομμένη σε κομμάτια.
  2. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ακουμπάμε επάνω του το ανοξείδωτο μπολ. Ο πάτος του δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη και μόλις λιώσει καλά, κατεβάζουμε από το Μπεν Μαρί.
  3. Παράλληλα, βάζουμε το γάλα και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να έχουμε ένα ενιαίο χρώμα.
  6. Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια και βάζουμε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
  8. Για το σερβίρισμα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να μοιράσουμε και τα υπόλοιπα μπισκότα πάνω από τις μους με ένα κουτάλι!
Κατηγορία:

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5