Φτιάχνουμε το αγαπημένο street food της Αγγλίας στο σπίτι και το συνοδεύουμε με μαγιονέζα.
Υλικά:
Φρέσκο Λαβράκι φιλέτο
6-8 μεγάλες πατάτες, σε λωρίδες
180γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι μπύρα
1 αυγό
Αλάτι
Προετοιμασία για το κουρκούτι:
Ρίχνουμε το αλεύρι σ ένα μπολ, ανοίγουμε μια λακουβίτσα (με το δάχτυλο μας) και μέσα εκεί ρίχνουμε το αλάτι, το αυγό και την μπύρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας μέτριος χυλός. Τον βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό.
Tips:
Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ και
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Εκτέλεση
Τις κόβουμε σε μπαστουνάκια, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
Τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να στραγγίξουν.
Εντωμεταξύ ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε ένα δίσκο. Αλευρώνουμε καλά τα φιλέτα του ψαριού.
Πιάνουμε ένα κομμάτι ψαριού, τινάζουμε καλά το αλεύρι, βουτάμε στο κουρκούτι και το ρίχνουμε αμέσως σε καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε για περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος του ψαριού), το βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Καλή Επιτυχία!