www.mageireyo.gr

Cookies Σοκολάτας

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
45' λεπτά
Προετοιμασία: 10' λεπτά | Μαγείρεμα: 10' λεπτά | Μερίδες: 25

Υλικά

  • 185 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν σόδα
  • 180 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 250 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 50 γρ. καρύδια ή άλλοι ξηροί καρποί σε κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Σ” ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη.
  5. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  6. Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.
  7. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή μικρό παίρνουμε μείγμα από τη ζύμη μας και το βάζουμε πάνω στο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος. Φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 9-10 λεπτά. Όχι παραπάνω. Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά.
  9. Τα βγάζουμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Tips:

Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 20 λεπτά. 

Τα cookies μας ξεγελάνε, καθώς φαίνονται σχεδόν ωμά μόλις τα βγάλουμε. Όταν κρυώσουν, παίρνουν τη σωστή υφή και είναι κατάλληλα να τα δοκιμάσουμε.

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5