ΥΛΙΚΑ
- 300γρ. μπισκότα diegestive
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 μικρή συσκευασία πουράκια σοκολάτας
- 450 γρ. πραλινα σε θερμοκρασία δωματίου
- 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Σπάμε με τα χέρια μας τα μισά πουράκια σοκολάτας
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
- Τα βάζουμε σε μπολ
- Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα
- Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και 2 κ.σ από την πραλίνα
- Σ τη συνέχεια προσθέτουμε και τα πουράκια σοκολάτας
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά
- Πέρνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 23εκ.
- Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στη φόρμα
- Βάζουμε στη κατάψυξη για 10′ λεπτά
- Σε μπολ βάζουμε το τύρι κρέμα,την άχνη και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε την πραλίνα και με σπάτουλα ανακατεύουμε
- Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση
- Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει