www.mageireyo.gr

Cheesecake με πραλίνα και πουράκια

Ειρήνη Τουλιάτου
Συνταγή της
25'λεπτά
Προετοιμασία: 15'λεπτά | Μαγείρεμα: 10'λεπτά | Μερίδες: 10-15 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. μπισκότα diegestive
  • 125 γρ. βούτυρο
  • μικρή συσκευασία πουράκια σοκολάτας
  • 450 γρ. πραλινα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

  1. Σπάμε με τα χέρια μας τα μισά πουράκια σοκολάτας
  2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
  3. Τα βάζουμε σε μπολ
  4. Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα
  5. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και 2 κ.σ από την πραλίνα
  6. Σ τη συνέχεια προσθέτουμε και τα πουράκια  σοκολάτας
  7. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά
  8. Πέρνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 23εκ.
  9. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στη φόρμα
  10. Βάζουμε στη κατάψυξη για 10′ λεπτά
  11. Σε μπολ βάζουμε το τύρι κρέμα,την άχνη και ανακατεύουμε
  12. Προσθέτουμε την πραλίνα και με σπάτουλα ανακατεύουμε
  13. Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση
  14. Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει
Κατηγορία:

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5