www.mageireyo.gr

Ταμπουλέ

Ειρήνη Τουλιάτου
Συνταγή της
1 ώρα και 15 λεπτά
Προετοιμασία: 15 λεπτά | | Μερίδες: 6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ.πλιγούρι
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψυλοκομμένο
  • 1/2 αγγούρι
  • 1 ντομάτα
  • 4 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Βάζουμε το πλιγόυρι σε μπώλ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα ίσα που να το καλύπτει
  2. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό
  3. Αφαιρούμε τους σπόρους απο τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ
  4. Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε και το αγγούρι
  5. Τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ
  6. Προσθέτουμε τον μαιντανό τον δυόσμο τα φρέσκα κρεμμυδάκια το ξερό κρεμμύδι και  το μουσκεμένο πλιγούρι
  7. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι
  8. Ανακατέυουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσεί στο ψυγέιο για λίγη ώρα
  9. Πρίν σερβίρουμε ανακατέυουμε για άλλη μια φορά καλά

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5