Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φέτες ψωμί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά)
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 κ.σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σούπας κέτσαπ
- ελαιόλαδο
Για τα burger
- 4 ψωμάκια για burger
- 2 τομάτες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
- τυρί Cheddar (ή όποιο άλλο προτιμάτε σε φέτες)
- φύλλα μαρουλιού
- μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί και το στίβουμε.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Πλένουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες καθώς και το ένα κρεμμύδι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί και το αυγό.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,1 κ.σούπας μουστάρδα και την 1 κ.σούπας κέτσαπ.
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ψήνουμε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
- Τοποθετείτε τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά στο τηγάνι να ψηθούν λίγο και μεταφέρετε την κάτω πλευρά σε πιάτα σερβιρίσματος.
- Αλείφουμε σε κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μια πλούσια φέτα τυρί, μια φέτα ντομάτα και μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι.
- Κλείνουμε το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού.
- Τα σερβίρω αμέσως.