www.mageireyo.gr

Σπιτικό Burger

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
32' λεπτά
Προετοιμασία: 10' λεπτά | Μαγείρεμα: 8'-10' λεπτά | Μερίδες: 4

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά)
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σούπας κέτσαπ
  • ελαιόλαδο

Για τα burger

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 2 τομάτες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
  • τυρί Cheddar (ή όποιο άλλο προτιμάτε σε φέτες)
  • φύλλα μαρουλιού
  • μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί και το στίβουμε.
  2. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  3. Πλένουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες καθώς και το ένα κρεμμύδι.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί και το αυγό.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,1 κ.σούπας μουστάρδα και την 1 κ.σούπας κέτσαπ.
  6. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν.
  7. Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος.
  8. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ψήνουμε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  9. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  10. Τοποθετείτε τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά στο τηγάνι να ψηθούν λίγο και μεταφέρετε την κάτω πλευρά σε πιάτα σερβιρίσματος.
  11. Αλείφουμε σε κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μια πλούσια φέτα τυρί, μια φέτα ντομάτα και μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι.
  12. Κλείνουμε το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού.
  13. Τα σερβίρω αμέσως.

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5