www.mageireyo.gr

Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

Ρένα Κουμάκη
Συνταγή της
1 Ωρα & 30 λεπτά
Προετοιμασία: 30 Λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ωρα | Μερίδες: 26 Μερίδες

Υλικά

Για την ζύμη

  • 5 κούπες αλεύρι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ λάδι
  • νερό (όσο πάρει η ζύμη)

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 φέτα
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ματσάκια μυρωδιές (άνηθο – Μάραθο)
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι χοντρό (εξαρτάται από το τυρί)
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 2 κ.σ. ρύζι Καρολίνα (για να τραβήξει τα υγρά)

Εκτέλεση

Για την ζύμη

  1. Βάζουμε το αλεύρι το ξύδι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό
  2. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε
  3. Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμη
  4. Ανοίγουμε το φύλλο ανάλογα με το ταψί που θέλουμε
  5. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το φύλλο
  6. Στη συνέχεια βάζουμε την γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα  για να πάει παντού
  7. Ετοιμάζουμε το επάνω φύλλο που θα σκεπάσει την σπανακόπιτα
  8. Βάζουμε ένα μικρο πιατάκι του καφέ στη μέση του ταψιού, αφαιρούμε και σύμφωνα με τον κύκλο που έχει ζωγραφιστεί μπορείς να χαράξεις ομοιόμορφα τα κομμάτια ( με αυτό τον τρόπο κόβονται με μεγάλη ευκολία

 

Για την γέμιση

  1. Πλένουμε το σπανάκι καλά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια  το βάζουμε σε ένα ταψί και το τρίβουμε με τα χέρια μας
  2. Στύβουμε το σπανάκι με τα χέρια μας για να φύγουν όλα τα υγρά του
  3. Βάζουμε το σπανάκι σε μια λεκάνη  και προσθέτουμε  τα υπόλοιπα  υλικά και ανακατεύουμε καλά

Συμβουλή

  1. Μπορείτε να πλύνεται το σπανάκι από το προηγούμενο βράδυ αφήνοντας το πλυμένο μέσα στο σουρωτήρι για να στράγγιση από το νερό   το βάζουμε  στο ψυγείο σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. (ώστε οι ετοιμασίες να μοιράζονται και η νοικοκυρά να τελειώνει  ποιο γρήγορα
  2. Η συνταγή είναι για δυο ταψάκια.  Μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη το ένα ταψάκι  και  να το έχετε έτοιμο για συμπλήρωμα φαγητού , ή για επισκέπτες που προέκυψαν εκτάκτως.

 

Καλή επιτυχία !!!

Η συνταγή είναι από τις φίλες μας Κατερίνα & Αννα Καλδή

Σας ευχαριστούμε !!!!

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5