ΥΛΙΚΑ
- 2 πατάτες
- 250 γρ. ρεβύθια
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 φλ.αλέυρι
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- αλέυρι και καλαμποκάλευρο για το τηγάνισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο το προηγούμενο βράδυ με λίγο αλάτι
- Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
- Βράζουμε και τις πατάτες
- Σουρώνουμε τις πατάτες τις αδειάζουμε σε μπώλ,και τις λιώνουμε με ενα πιρούνι
- Στη συνέχεια σουρώνουμε τα ρεβύθια,τα πολτοποιούμε στο μούλτι και τα προσθέτουμε στις πατάτες
- Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο,τον μαιντανό και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτα
- Προσθέτουμε το άλευρι
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέυουμε
- Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους περνάμε απο καλαμποκάλευρο και αλέυρι ανακατεμένα
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καφτό λάδι και στραγγίζουμε σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας