www.mageireyo.gr

Ρεβυθοκεφτέδες

Ειρήνη Τουλιάτου
Συνταγή της
8 ώρες και 30 λεπτά
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 15 λεπτά | Μερίδες: 4-5 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πατάτες
  • 250 γρ. ρεβύθια
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φλ.αλέυρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • αλέυρι και καλαμποκάλευρο για το τηγάνισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο το προηγούμενο βράδυ με λίγο αλάτι
  2. Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
  3. Βράζουμε και τις πατάτες
  4. Σουρώνουμε τις πατάτες τις αδειάζουμε σε μπώλ,και τις λιώνουμε με ενα πιρούνι
  5. Στη συνέχεια σουρώνουμε τα ρεβύθια,τα πολτοποιούμε στο μούλτι και τα προσθέτουμε στις πατάτες
  6. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο,τον μαιντανό και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτα
  7. Προσθέτουμε το άλευρι
  8. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέυουμε
  9. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους περνάμε απο καλαμποκάλευρο και αλέυρι ανακατεμένα 
  10. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καφτό λάδι και στραγγίζουμε σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5