www.mageireyo.gr

Γλυκιά Λυρόπιτα – Νηστίσιμη

Ρένα Κουμάκη
Συνταγή της
95' λεπτά
Προετοιμασία: 50' λεπτά | Μαγείρεμα: 45' λεπτά | Μερίδες: 25 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για την γέμιση

  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη τριμμένη
  • 250 γρ ρύζι
  • 5 κ.σ. κανέλα
  • 1 πρεζα γαρύφαλλο
  • 270 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ καρύδι
  • 50 γρ σταφίδες
  • 1 πακετο φύλλο κρούστας
  • 1/2 ποτηρι λάδι για τα φύλλα

Για το σιρόπι

  • 700 γρ ζάχαρη
  • 600 ml νερό
  • 1/2 ξύλο κανέλας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το ρύζι να μουλιασει σε ένα μπωλ με λίγο νερό ίσα ίσα  να το σκεπάσει 
  2. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την περνάμε στον τρίφτη στο χοντρό. Αφού την τρίψουμε, την στίβουμε καλά καλά και την αφήνουμε λίγη ώρα να στραγγίξει όλα της τα υγρά μέσα σε ένα σουρωτήρι.
  3. περνάμε από το multi το ρύζι
  4. τρίβουμε το καρύδι
  5. Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε
  6. Απλώνουμε 3-4 φύλλα στο ταψί και τα περνάμε με ένα πινέλο ένα ένα με λάδι
  7. Βάζουμε την γέμιση και εναλλάξ φύλλο το αλείφουμε με λάδι  και μετά την γέμιση
  8. Στο τέλος βάζουμε 3-4 φυλλα
  9. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα

Για το Σιρόπι

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά
  2. Μόλις βγάλουμε την πίτα προσθέτουμε σιγά, σιγά το σιρόπι
  3. Αφήνουμε  μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι
  4. Σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη !!!!!

 

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5