ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 250 γρ φαρίνα
- 2 βανίλιες
- 1 κγ μπείκιν
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
- χυμό απο ένα πορτοκάλι
- 2 κσ γάλα
- 120 γρ βούτυρο
- 250 γρ κουβερτούρα
- 2 κουταλίες πραλίνα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- προαιρετικα μια χουφτα ψιλοκομένους ξηρους καρπους ή σταγονες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο 100 γρ, με την ζάχαρη μεχρι να ασπρισει
- βαζουμε ένα ένα τα αυγά
- τις βανίλιες
- το ξυσμα του πορτοκαλίου
- το χυμό πορτοκαλιου
- λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων μαζι με 20 γρ βούτυρο
- προσθέτουμε στο μίγμα την λιωμενη κουβερτουρα
- την πραλινα
- το γαλα
- χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθει το μιγμα
- βαζουμε τους ξηρους καρπούς ή τις σταγόνες σοκολάτας
- ανακατευουμε ελεφρια
- βαζουμε το μίγμα σε φορμα
- και ψηνουμε 180 βαθμούς για 45′-50′ λεπτά
- πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσει
Καλή επιτυχια !!!!
Καλή σας όρεξη !!!!!
θαυμασιο,