www.mageireyo.gr

Αφράτο Σοκολατένιο Κέικ

Ρένα Κουμάκη
Συνταγή της
65' λέπτα
Προετοιμασία: 20' λεπτα | Μαγείρεμα: 45' λέπτα | Μερίδες: 12 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ φαρίνα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κγ μπείκιν
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • χυμό απο ένα πορτοκάλι
  • 2 κσ γάλα
  • 120  γρ βούτυρο
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 2 κουταλίες πραλίνα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • προαιρετικα μια χουφτα ψιλοκομένους ξηρους καρπους ή σταγονες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο 100 γρ, με την ζάχαρη μεχρι να ασπρισει
  2. βαζουμε ένα ένα τα αυγά
  3. τις βανίλιες
  4. το ξυσμα του πορτοκαλίου
  5. το χυμό πορτοκαλιου
  6. λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων μαζι με 20 γρ βούτυρο
  7.  προσθέτουμε στο μίγμα την λιωμενη κουβερτουρα
  8. την πραλινα
  9. το γαλα
  10. χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθει το μιγμα
  11. βαζουμε τους ξηρους καρπούς ή τις σταγόνες σοκολάτας
  12. ανακατευουμε ελεφρια
  13. βαζουμε το μίγμα  σε φορμα
  14. και ψηνουμε 180 βαθμούς για 45′-50′ λεπτά
  15. πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσει

Καλή επιτυχια !!!!

Καλή  σας όρεξη !!!!!

Κατηγορία:

Μία Κριτική

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5