www.mageireyo.gr

Φιλέτο Γαλοπούλας Αλα κρέμ

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
25' λεπτά
Προετοιμασία: 10' λεπτά | Μαγείρεμα: 15' λεπτά | Μερίδες: 4 μερίδες

Υλικά:

  • 3 κομμάτια γαλοπούλας φιλέτο (μεσαίου μεγέθους)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 μεγάλο ή δύο μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
  • 250ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
  2. Έπειτα ρίχνουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και το κρεμμύδι κομμένο και αυτό σε ροδέλες.
  4. Τα σοτάρετε για 5-10 λεπτά μέχρι τα υγρά τους να εξατμιστούν και να μαραθούν.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και την κρέμα γάλακτος.
  6. Χαμηλώνουμε την φωτιά.
  7. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει (θέλει 15′ περίπου).
  8. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε.

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5