Υλικά
500gr. φακές ψιλές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1-2 φύλλα δάφνη
Αλάτι
Ξύδι
Εκτέλεση
Πλένετε τις φακές και τις στραγγίζετε.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
Αφήνετε να σιγοβράσουν ½ ώρα περίπου.
Προσθέτετε το λάδι και το αλάτι.
Τις βράζετε για ακόμα περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξουν καλά.
Τις σερβίρετε στα πιάτα και τις προσθέτετε λίγο ξύδι.
Καλή επιτυχία.