www.mageireyo.gr

Τυρόπιτα

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
1ώρα και 20 λεπτά
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 1ώρα και 10 λεπτά | Μερίδες: 15 Μερίδες

Υλικά:

2 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 12 σπιτικά χωριάτικα φύλλα

4 αυγά

3 ½ φλ. γάλα φρέσκο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

πιπέρι

200 γραμ. κεφαλογραβιέρα

600 γραμ. φέτα βαρελίσια σκληρή

1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση:

Για την τυρόπιτα θα χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα.

Λαδώνουμε το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Θρυμματίζουμε τα τυριά.

Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο, στρώνουμε 3 φύλλα κάτω, ραντίζουμε με μείγμα γάλα – αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά την επιφάνεια.

Στρώνουμε το 4ο φύλλο, ραντίζουμε μείγμα γάλα-αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Καλύπτουμε με το 5ο,6ο ,7ο και το 8ο φύλλο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Ραντίζουμε δηλαδή με το υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε, ενδιάμεσα, με τα υπόλοιπα τυριά. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, πάνω στην πίτα. Τέλος, καλύπτουμε την πίτα με τα 3 τελευταία φύλλα.

Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5