Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- ½ κιλό τριμμένη φέτα
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 5 χτυπημένα αυγά ( 4 στη γέμιση)
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη σπάμε τα αυγά και την φέτα με τα χέρια και ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο πιπέρι
- Λιώνουμε το βούτυρο, απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο βουτυρώνουμε, συνεχίζουμε έτσι με όλα τα φύλλα.
- Απλώνουμε τη γέμιση στο επάνω φύλλο και γυρνάμε τα φύλλα σε ρόλο προσεκτικά να μην μας φύγει η γέμιση
- Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε κατάψυξη
- Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά και το κόβουμε μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια πάχους 3 εκ. περίπου.
- Απλώνουμε τα στρογγυλά κομμάτια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, χτυπάμε ένα αυγό και περνάμε με ένα πινέλοτα κομμάτια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά περίπου, να πάρει χρώμα.
Την αφήνεται λίγο να κρυώσει και σερβίρεται.
Μικρά μυστικά:
Μπορείτε να έχετε ένα ρόλο έτοιμο στην κατάψυξη και όποτε θέλετε το βγάζετε και το ψήνετε.
Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη !!!!