www.mageireyo.gr

Σπιτικά Ψωμάκια

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
40' λεπτά
Προετοιμασία: 10' λεπτά | Μαγείρεμα: 10'-15' λεπτά | Μερίδες: 8 ψωμάκια

Υλικά

  • 117 γρ. γάλα
  • 60 γρ.  νερό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 4 γρ. μαγιά ξηρή
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο και ζεσταίνουμε το μείγμα.
  2. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Με το γάντζο χτυπάμε και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα.
  3. Συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα και προσθέτουμε το αυγό και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  4. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και τα φορμάρουμε σε μπαλάκια.
  5. Τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  6. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί το αρχικό τους μέγεθος.
  7. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι, εάν το επιθυμούμε.
  8. Ψήνουμε στους 190°C για 10-15 λεπτά περίπου.
Κατηγορία:

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5