Υλικά
- 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι Ζάχαρη
- 2 Πορτοκάλια Ξύσμα & χυμό
- 2 κουτ. γλ. Baking powder
- 2 Βανίλιες
- 5 Αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
Για το σιρόπι :
- 2 ποτήρια Ζάχαρη
- 3 ποτήρια Νερό
- 1 Πορτοκάλι Ξύσμα & χυμός
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
- Πάνω σε ένα ταψί κομματιάζουμε το φύλλο σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια και το ραντίζουμε με λίγο σπορέλαιο, και το βάζουμε στο φούρνο για να ξεραθούν ποιο γρήγορα τα φύλλα ή τα κομματιάζουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε για να ξεραθούν 1 ώρα περίπου.
- Ανακατεύουμε στο μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το χυμό.
- Προσθέτουμε το baking powder ,το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά.
- αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα πυρέξ .
- Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά περίπου , στους 150- 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι, έως ότου δέσει
- Όπως είναι καυτό περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα,
Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και σιρόπι σοκολάτας.
Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη !!!!