Υλικά
- Σαρδέλες
- 1/2 φλ. τσ φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ. τσ λάδι
- 1 κ. σ. ρίγανη
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Τις πλένουμε καλά
- Κόβουμε τα κεφάλια
- Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά τους
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ τις σαρδέλες, το λεμόνι την ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού.
- Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα έτσι μαριναρισμένα οπως τα έχουμε για να απορροφηθούν τα υλικά (να τα πιάσει το λεμόνι).
- Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ταψί βάζοντας τις σαρδέλες μια μαι στη σειρά.
- Ότι έχει μείνει από την μαριναδα το περιχύνουμε επάνω στις Σαρδέλες
- Προσθέτουμε λάδι και λίγο νερό.
Σερβίρετε με λεμόνι και λάδι!!!
Συμβουλή
- Έτσι φίλοι μου αποφεύγουμε τα τηγανητά και τρώμε υγεινα νιώθοντας ΧΑΡΆ τις δίκης μας δημιουργίας άλλα και τις νοστιμιάς.
- Και ακόμη μια σημαντική συμβουλή για να γίνει νόστιμο ένα φαγητό θέλει ΑΓΆΠΗ
Καλή σας όρεξη φίλοι μου….!!!