www.mageireyo.gr

Σαρδέλες στο φούρνο

Ρένα Κουμάκη
Συνταγή της
1 Ωρα & 30 λεπτά
Προετοιμασία: 1 ωρα και 10 λεπτα | Μαγείρεμα: 20'-25' | Μερίδες: 4-6 μερίδες

Υλικά

  • Σαρδέλες
  • 1/2 φλ. τσ φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσ λάδι
  • 1 κ. σ. ρίγανη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τις πλένουμε καλά
  2. Κόβουμε τα κεφάλια
  3. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά τους
  4. Βάζουμε σε ένα πυρέξ τις σαρδέλες, το λεμόνι την ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού.
  5. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα έτσι μαριναρισμένα οπως τα έχουμε για να απορροφηθούν τα υλικά (να τα πιάσει το λεμόνι).
  6. Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ταψί βάζοντας τις σαρδέλες μια μαι στη σειρά.
  7. Ότι έχει μείνει από την μαριναδα το περιχύνουμε επάνω στις Σαρδέλες
  8. Προσθέτουμε λάδι και λίγο νερό.

Σερβίρετε με λεμόνι και λάδι!!!

Συμβουλή

  1. Έτσι φίλοι μου αποφεύγουμε τα τηγανητά και τρώμε υγεινα νιώθοντας ΧΑΡΆ τις δίκης μας δημιουργίας άλλα και τις νοστιμιάς.
  2. Και ακόμη μια σημαντική συμβουλή για να γίνει νόστιμο ένα φαγητό θέλει ΑΓΆΠΗ

Καλή σας όρεξη φίλοι μου….!!!

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5