www.mageireyo.gr

Μπριζόλες στο φούρνο με ρύζι & λαχανικά

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
2 ώρες και 90 λεπτά
Προετοιμασία: 2 ώρες | Μαγείρεμα: 90 λεπτά | Μερίδες: 4 Μερίδες

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες

1 ποτήρι λευκό κρασί

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Χυμό από 2 λεμόνια

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

2 χοιρινές μπριζόλες

Αλατι/ Πιπέρι

500 γρ. ρύζι

1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι

1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς

1 φλιτζάνι τσαγιού καρότο (ψιλοκομμένο)

Αλάτι / πιπέρι

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ρίξτε το κρασί, ελαιόλαδο, το σκόρδο (που το έχετε είτε κόψει μικρά κομματάκια ή το έχετε πολτοποιήσει) την ρίγανη και τον χυμό λεμόνι.

Αλατίστε καλά τις μπριζόλες και βάλτε τις μέσα στο μείγμα αυτό για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστούν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πυρέξ μαζί με όλη την μαρινάδα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Ανοίξτε μερικές τρύπες με ένα μαχαιράκι και βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένο στους 220 βαθμούς.

Έπειτα, χαμηλώστε στους 170 και ψἠστε για άλλα 45 λεπτά ξεσκέπαστο.

Στην μέση του ψησίματος αναποδογυρίσετε τις μπριζόλες μια φορά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράση το νερό και προσθέτουμε το ρύζι το καρότο, το καλαμπόκι και τον αρακά. Τα Στραγγίζουμε και βάζουμε της 2 κ.σ. λάδι να τα κάψουμε λίγο ένα λεπτό περίπου ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσουν.

Καλή επιτυχία.

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5