www.mageireyo.gr

Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας

Ρένα Κουμάκη
Συνταγή της
1 ωρα & 55 λεπτα
Προετοιμασία: 10' λεπτα | Μαγείρεμα: 1 ωρα & 45 λεπτα | Μερίδες: 4-6 μερίδες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε φιλετάκια
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλ ούζο
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • 1 ζουμερό λεμόνι
  • 1 κ σ Κορν Φλάουρ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμυδι  σε κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο  και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα
  4. Σβήνουμε με το ούζο αφού εξατμιστεί καλά
  5.  Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό λαχανικών, την δάφνη .
  6. Συμπληρώνουμε νερό να μισοσκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα και 45 λεπτά.
  7. Περνούμε λίγο από το ζουμί τις κατσαρόλας  (1 κουτάλα περίπου) και διαλύουμε πολύ καλά το Κορν Φλάουρ προσοχή να μην σβολιάσει
  8. Έχει μειωθεί στο  ελάχιστο το  νερό μέσα στην κατσαρόλα μας (όχι να μας πιάσει) προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
  9. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε το ζουμί από το κρέας με το Κορν Φλάουρ ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μόλις αρχίσει να πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά .

 

Σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας .

Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη !!!!

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5