www.mageireyo.gr

Μακαρόνια με Κιμά

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
55' λεπτά
Προετοιμασία: 15' λεπτά | Μαγείρεμα: 35' λεπτά | Μερίδες: 4 μερίδες

Υλικά:

  • 1 πακέτο ή 500 γραμ. μακαρόνια Νο6 ή Νο10
  • 1 κουτ. σούπας  βούτυρο ή φυτίνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι

Για τη σάλτσα κιμά

  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο ή δύο μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • Σκόρδο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κούπα κρασί κόκκινο ή ροζέ
  • 3-4 μέτριες φρέσκιες ντομάτες ή  1 συσκευασία ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια στο χυμό τους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά, ένα πολύ μικρό ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Για τον κιμά:

  1. Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι  και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄ περίπου, απλώνοντάς τον με την κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
  2. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 3΄περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε σβήνουμε με το κρασί.
  3. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα ή την συσκευασία με τα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το ξυλάκι κανέλας, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι και νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει τον κιμά.
  5. Σκεπάζουμε με το καπάκι τον κιμά και σιγοβράζουμε για 35΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.

Για τα μακαρόνια:

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
  2. Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο τυράκι.

 

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5