www.mageireyo.gr

Μακαρονάδα με τόνο

Ρένα Κουμάκη
Συνταγή της
20' λεπτα
Προετοιμασία: 5' λεπτα | Μαγείρεμα: 15' λεπτα | Μερίδες: 2 άτομα

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 5-6 φυλλαράκια  δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • φρέσκο τριμμένο αλάτι-πιπέρι
  • κεφαλοτύρι  (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  2. Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό και τον σπάτε σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε  το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι
  4. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε την πιπεριά. Συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.
  5. Προσθέτετε τον τόνο και το σκόρδο
  6. Σβήνετε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα την ζάχαρη, αλάτι  και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε στο τηγάνι 4 κ.σ. νερό από τα μακαρόνια που βράζουν
  8. Μόλις  δέσει η σάλτσα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά
  9. Ρίχνουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε
  10. Μπορούμε να τα σερβίρουμε σαν ξεχωριστή σάλτσα ή να τα ανακατεύουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα   και να προσθέσουμε έξτρα δυόσμο.

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5