Υλικά
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομματάκια
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ούζο
- φρέσκο τριμμένο αλάτι-πιπέρι
- κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό και τον σπάτε σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι
- Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε την πιπεριά. Συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.
- Προσθέτετε τον τόνο και το σκόρδο
- Σβήνετε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα την ζάχαρη, αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι 4 κ.σ. νερό από τα μακαρόνια που βράζουν
- Μόλις δέσει η σάλτσα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά
- Ρίχνουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε
- Μπορούμε να τα σερβίρουμε σαν ξεχωριστή σάλτσα ή να τα ανακατεύουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα και να προσθέσουμε έξτρα δυόσμο.