ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ λιγκουίνι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκ. σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 700 γρ γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 π.κρ. ούζο
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 ματσάκι βασιλικό μόνο τα φύλλα του
- 1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό
- Στραγγίζουμε
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι που το έχουμε σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Σε αυτό σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε μέσα και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές.
- Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας.
- προσθέτουμε τη δάφνη και αφήνουμε για 2 λεπτά
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το βασιλικό
- Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.