www.mageireyo.gr

Κοτόσουπα αυγολέμονο

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
1ώρα και 30 λεπτά
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 1ώρα και 20 λεπτά | Μερίδες: 4 Μερίδες

Υλικά: 

2 μπούτια από χωριάτικο κοτόπουλο

1 στήθος από χωριάτικο κοτόπουλο

1 1/2-2 λίτρα νερό

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα

2 αυγά

χυμό 1-2 λεμονιών

αλάτι-πιπέρι

ρίγανη

1 κ.γλ. κορν φλάουρ

 

Εκτέλεση: 

Πλένουμε το κοτόπουλο καλά και το βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με το νερό, προσθέτοντας το αλάτι.

Αφαιρούμε τον αφρό, που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού, με μια τρυπητή κουτάλα, πριν αρχίσει να βράζει το κοτόπουλο.

Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο και μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα  και σουρώνουμε το ζωμό σε λεπτό σουρωτήρι.

Τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει βράση.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ρύζι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 20 λεπτά.

Εάν χρειασθεί προσθέτουμε νερό, ώστε η σούπα να μείνει με αρκετό ζωμό.

Ξεκοκκαλίζετε όλα κομμάτια του κοτόπουλου και τα προσθέτετε στη σούπα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με το σύρμα των αυγών ή με πιρούνι, μέχρι να ανακατευτούν.

Δεν τα χτυπάμε πολύ, γιατί δεν πρέπει να σχηματισθεί αφρός.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό του λεμονιού και μια κουταλιά κορν κορν φλάουρ και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 5-6 κουταλιές από το ζεστή  σούπα ή και περισσότερες, μέχρι να ζεσταθεί αρκετά το αυγολέμονο.

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας ζωηρά  για να πάει παντού το αυγολέμονο.

Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, πασπαλίζουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη σερβίρουμε ζεστή.

Tips: Αν δεν είναι το κοτόπουλο χωριάτικο χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ζωμό κότας σε κύβο για καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλή Επιτυχία!

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5