www.mageireyo.gr

Κεφτεδάκια με βρώμη

Ρένα Κουμάκη
Συνταγή της
45 λεπτά
Προετοιμασία: 40 λεπτα | Μαγείρεμα: 5 λεπτά | Μερίδες: 25 κεφτεδακια

Υλικά

  • 400 γρ, μοσχαρίσιος κιμάς
  • 120 γρ. κουάκερ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος μόνα φύλλα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος
  • 1  αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι & ¼ κ.γ πιπέρι
  • προαιρετικά λίγο ούζο
  • λίγο αλεύρι για το παναρισμα
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύετε σε ένα  μπολ και ζυμώνετε όλα τα υλικά  με τα χέρια καλά ώστε να αναμειγνύουν όλα τα υλικά καλα
  2. Βάζετε το μίγμα των κεφτέδων στο ψυγείο για 30’ τουλάχιστον να δέσουν τα υλικά.
  3. Ετοιμάζετε ένα ταψάκι με το αλεύρι, ένα μπολ με νερό, και ένα σουρωτήρι.
  4. Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει.
  5. Βρέχετε τα χέρια σας με νερό και αρχίζετε να πλάθετε κεφτεδάκια σε μπουκιές. Τα αφήνετε στο ταψάκι με το αλευρι και μόλις έχει κάψει το λάδι ξεκινάτε να τα πανάρετε ένα-ένα. Κάθε τόσο ξαναβρέχετε τα χέρια σας με νερό γιατί βοηθά στο πλάσιμο και στο πανάρισμα.
  6. Κάθε κεφτεδάκι το αλευρώνετε και μετά το βάζετε στο σουρωτήρι, για να φύγουν τα υπολείμματα από το παναρισμα.
  7. Τα βάζετε προσεκτικά στο τηγάνι.
  8. Γυρνάτε τα κεφτεδάκια ανάποδα στα 2’ και τα βγάζετε στα 4’- 5 τηγάνισμα.
  9. Τα ακουμπάτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε ζεστά.

Σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας .

Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη !!!!

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5