ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο Βιτάμ
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. γάλα
- 4 αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3-5 κ. σούπας κακάο + 3-5 κ. σούπας γάλα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη αυγού.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Ενσωματώνουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ.Στο ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα του κακάο στον πάτο της φόρμας χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ανάμεσα ρίχνουμε μείγμα βανίλιας έτσι ώστε να καλυφθεί όλος το πάτος.
- Προχωράμε στην επόμενη στρώση. Όπου υπάρχει από κάτω βανίλια, από πάνω βάζουμε κουταλιές κακάο και όπου υπάρχει από κάτω κακάο, από πάνω βάζουμε βανίλια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όσες στρώσεις χρειαστούν μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.
- Με ένα μαχαίρι, φέρνουμε στην επιφάνεια, μείγμα από τον πάτο.Απαλά, μαλακά και μία φορά σε κάθε σημείο, μετά πάμε δίπλα. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια στο ίδιο σημείο γιατί απλά θα αραιώσει το ένα μείγμα με το άλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45-50 λεπτά.
- Κάντε το τεστ με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα μετά τα 40 λεπτά, αν βυθίζεται σε όλες τις πλευρές και βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο!
- Βγάζουμε σε μια σχάρα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και ύστερα το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρη άχνη.