www.mageireyo.gr

Κέικ Λεμόνι και Γλάσο

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
55' Λεπτά
Προετοιμασία: 10' Λεπτά | Μαγείρεμα: 45' Λεπτά | Μερίδες: 10 Μερίδες

Υλικά

Για το Κέικ

  • 220 gr. βούτυρο
  • 180 gr. ζάχαρη
  • 200 gr. αλεύρι φαρίνα
  • 50 gr. αμυγδαλόψιχα
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 3 λεμόνια
  • 1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια

Για το Γλάσο

  • 200 gr. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
  4. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα 2 λεμόνια, το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder, την βανίλια, τον χυμό από το ένα λεμόνι και την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά με σπάτουλα μαρίζ.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.  Προσθέτουμε το μείγμα στην φόρμα.
  6. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά περίπου, στους 180°C Κελσίου.
  7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής:
    Ανακατεύουμε 100 gr. από την άχνη ζάχαρη με τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι, το σιρόπι δεν χρειάζεται βράσιμο.
    Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο του κάνουμε τρύπες με ξύλινο καλαμάκι ή ένα μαχαιράκι και περιχύνουμε το καυτό κέικ.
  8. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά.
  9. Ετοιμάζουμε ένα γλάσο που θα περιχύσουμε το κέικ.
    Ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λεμόνι με την υπόλοιπη άχνη(100 gr), αν χρειαστεί προσθέτουμε λεμόνι ή άχνη μέχρι να πάρουμε ένα πυκνό γλάσο.
  10. Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο πριν το κόψουμε!
  11. Εναλλακτικά πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5