Υλικά
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. μπούκοβο
- σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. ρίγανη
- 750-800 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στη λεκάνη ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να τα καλύψουμε καλά με το γλάσο.
- Τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε να σταθούν για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο
- Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά, μέχρι να ανακτήσει θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσουμε.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν, φροντίζοντας να το γυρνάμε πλευρά κάθε 4-5 λεπτά. Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας .
Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη !!!!