Υλικά
- 1 πακ. oreo
- 1/2 πακέτο πτι μπερ
- 200 gr βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο
Για την σως σοκολάτας
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 220γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ζάχαρη το κακάο και προσθέτουμε το ζεστό βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα,
- Το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεί για 25 περίπου λεπτά.
- Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον και μετά στο ψυγείο
- Όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη και το τοποθετήσουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα προαιρετικά φτιάχνουμε την σως σοκολάτας
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μόλις αρχίσει να πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε επάνω στην κομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Περιχύνουμε το μωσαϊκό μας με τη σως σοκολάτας
Σερβίρουμε με παγωτό και σως σοκολάτας!!!
Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη !!!!