www.mageireyo.gr

Εύκολο Μωσαϊκό & σως σοκολάτας

Ρένα Κουμάκη
Συνταγή της
2 ωρες & 35 λεπτά
Προετοιμασία: 5' λεπτα | Μαγείρεμα: 30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πακ. oreo
  • 1/2 πακέτο πτι μπερ 
  • 200 gr βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο

Για την σως σοκολάτας

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 220γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων
  2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ζάχαρη το κακάο και προσθέτουμε το ζεστό βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα,
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεί για 25 περίπου λεπτά.
  4. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό
  6. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον και μετά στο ψυγείο
  7. Όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη και το τοποθετήσουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα προαιρετικά φτιάχνουμε την σως σοκολάτας
  8. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια
  9. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μόλις αρχίσει να πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε επάνω στην κομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά
  10. Περιχύνουμε το μωσαϊκό μας με τη σως σοκολάτας

Σερβίρουμε με παγωτό και σως σοκολάτας!!!

Καλή επιτυχία & καλή σας όρεξη !!!!

Κατηγορία:

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5