www.mageireyo.gr

Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες.

Χρύσα Κόκκαλη
Συνταγή της
45 λεπτά
Προετοιμασία: 30 λεπτά | Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά:

5 κολοκύθια μεγάλα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό χτυπημένο

100 γρ. φέτα τριμμένη (προαιρετικά)

αλάτι

πιπέρι

4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίψτε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι.

Αφήστε τα για μισή ώρα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τα στίψτε τα καλά.

Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνω τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον δυόσμο, την φέτα αν τελικά την χρησιμοποιήσω και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

Προσθέτω το αλεύρι και την φρυγανιά και ανακατεύω.

Το μίγμα δεν θα γίνει πολύ σφιχτό και δεν θα πλάθετε σε κεφτεδάκια.

Βάζω σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Με ένα βαθύ κουτάλι παίρνω μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνω το τηγάνι.

Τους βγάζω και τους αφήνω σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια.

Καλή Επιτυχία!

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

1 2 3 4 5